July 18, 2011

LA MOLA in Formentera

FORMENTERA. If you stay in Formentera, Ibiza seems a remote place, incomprehensibly metropolitan and in any case not worth the hardships of taking the boat to get there. If you stay in La Mola, the rest of Formentera seems the remote place. 
In La Mola, Nieves – from Supermercat El Pilar – still sells her own sheep-and-goat cheese, our neighbor Pepe grows tomatoes, and at the Pequeña Isla they still prepare a rabbit stew.
There are two bars, but they close early. Only on Wednesdays and Sundays, when there is an Artisans Market, they stay longer.
We have been moving further and further into the island over the last years. This is our first stay in La Mola, over the last cliff. We cannot go any further, hide no more.
Note: At La Mola they make their own wine too, but the last time that we dined at the Pequeña Isla we accompanied the rabbit with a fruitier full-bodied fresh young Grenache from Priorat, Scala dei Negre, a Catalonian Wine. Nessuno è perfetto :-) 






Pictures of empty Artisans Market’s stalls, on a Tuesday.
Fotos de puestos vacíos en el Mercado Artesanal de La Mola, un martes.


Desde Formentera, Ibiza parece un lugar remoto, incompresiblemente metropolitano y que en cualquier caso no merece el trabajo de montar en el barco para llegar allí. Desde La Mola, el resto de Formentera es lo que parece el lugar remoto.
En La Mola, Nieves – del Supermercat El Pilar – aún vende su propio queso de oveja y cabra, nuestro vecino Pepe planta tomates, y en la Pequeña Isla todavía preparan guisado de conejo.
Hay dos bares, pero cierran pronto. Solo los Miércoles y Domingos, que hay un Mercado Artesanal, cierran más tarde.
Nos hemos estado moviendo más y más dentro de la isla a lo largo de estos últimos años. Este es nuestro primer año en La Mola, sobre el último acantilado. No podemos ir más lejos, escondernos más ya.
Nota: En la Mola hacen también su propio vino, pero la última vez que cenamos en la Pequeña Isla acompañamos el conejo con un vino más afrutado y de más cuerpo, un Garnacha fresco, Scala dei Negre, del Priorato catalán. Nessuno è perfetto :-)

2 comments:

  1. Hello:
    We love the emptiness of your pictures. Increasingly, as you say, it becomes more and more difficult to find summer places which are not, as yet, filled with tourists

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  2. Like JAne and Lance I love the desolation of these photos. I especially like seaside places when the season is ending and stores etc have started to close. The feeling then is one of total relaxation!

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