October 4, 2014

"Txirin" AZKORRI

PLACES. The end of the season is may be the best of it always. Places start to get empty but still in full blossom.  I went with friend A to the Azkorri "Txirin", some 20 Kms from Bilbao along the coast. And old made of wood beach bar that I remembered from ages ago, somehow modernized with a bright coat of white paint and bits of intense pink-violet color here and there.
The grilled sardines were magnificent and so were the local tomatoes. And the few people around, a couple and a young woman on her own, relaxed, looking at the see below, were of a kind that create an easy and enjoyable atmosphere too.


El final de temporada es quizás lo mejor de ésta siempre. Los lugares empiezan a estar vacíos pero todavía en plena lozanía. Fui con mi amigo A al Txirin de Azkorri, a unos 20 kms de Bilbao siguiendo la costa. Un viejo bar de playa de madera que recordaba de tiempos pretéritos pero aún vivos, de alguna manera modernizado con una capa de pintura blanca brillante y decoración de un rosa-violeta intenso aquí y allí.
Las sardinas asadas estaban magníficas y también los tomates locales. Y la escasa gente que se acercó al lugar, una pareja y una mujer joven sóla, relajados, mirando al mar abajo, eran también del tipo que crea una atmósfera fácil, de disfrutar.

2 comments:

  1. Parece un lugar maravilloso, aunque yo no soy muy de sardinas, me va más un buen rape sin otro aliño que unas buenas brasas y unos ajicos fritos por todo lo alto. Feliz semana :)))

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  2. I love the end of season...flowers are still in blossom but the tourists are gone and the children are back in school where they belong. The grilled sardines look yummy and I'm going to miss our tomatoes. A sea that color would make one fall in love.

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