Best of this Year was the beach by the Lucky bar; the new ice creams at Amore i Odio in La Mola; the Moussaka at Can Toni; and dinner at Canapepa by the Church at San Francesc with Juan Luis Cañas wine, a must this season all around (and Parker's best quality-price wine of the year). All outdoors.
And Classics from Ever, still there, the terrace for breakfast at Es Caló, in between swims in the blue-blue-blue sea around; the unbelievable transparent waters; the siestas - after breakfast, before lunch, after lunch - all three of them; climbing down from La Mola to Sa Cala early in the morning and down the "Roman" road to Es Caló too; the night walks towards the lighthouse under billions of stars, the smooth feeling of peace; the boys growing, their friends growing too; the other breakfasts at Xicu with bread and tomatoes; the tomatoes direct from Pepe's house garden to the plate, hot and juicy, the olive oil; the islands "payés" bread.
And a Classic of all Classics, the Uruguayan "asado" at Can Carlets, hosted as always by B and M. Already missing next year's!
Lo Mejor de este Año ha sido la playa junto al chiriguito del Lucky; los nuevos helados de Amore i Odio en La Mola; La Musaka de Can Toni; y cenar en Canapepa junto a la iglesia de San Francesc con el vino de Juan Luis Cañas, un fijo de todo el año (y el mejor vino calidad-precio de Parker de este año). Todo al aire libre.
Y Clásicos de todos los Tiempos, todavía allí, la terraza para desayunar de Es Caló, entre baño y baño en el mar azul-azul-azul alrededor; el agua increiblemente transparente; las siestas - después de desayunar (la del borriquillo), antes de comer (la del carnero) y la de después de comer ( la siesta siesta) - las 3; bajar de la Mola a Sa Cala por el acantilado por la mañana temprano, y también a Es Caló por el camino romano; los paseos de noche hacia el faro bajo billones de estrellas, la suave sensación de paz; los chicos creciendo, sus amigos creciendo; los otros desayunos en Xicu con pan con tomate; los tomates de la huerta de Pepe directos al plato, calientes y jugosos, el aceite de oliva; el pan payés de la isla.
Y el Clásico de todos los Clásicos, el asado uruguayo en Can Carlets, con B y M de anfitriones. Echando de menos ya el del año que viene!
You definitely get around! Thanks for stopping by -- the key is red for me, yellow for my older daughter, Lila, and green for her younger sister, Katie.
ReplyDeleteWhat a beautiful place.
ReplyDeleteSo good to hear from you again dear Pet.
Joder, Kepa, estás más olvidado que Zapatero!
ReplyDeleteQuiero ir a Formentera, mi aniversario ha sido este verano en Begur! 10 ya!
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